Niedziela Palmowa

Rozważania na temat Męki Pańskiej i Zmartwychwstania

Moderatorzy: adminzg, Justyna, psz

adminzg
Site Admin

Niedziela Palmowa

Post autor: adminzg »

Obrazek

Wielu zaś słało swe płaszcze na drodze, a inni gałązki ścięte na polach. Ci zaś, którzy Go poprzedzali i którzy szli z

Może mnie jednak nie skrzywdzą. Kochają mnie przecież. Tyle pięknych słów, gestów. Skąd wzięli te gałązki? Oni na mnie czekali. Byli gotowi. Cieszą się na mój widok. Przecież mi nie zrobią nic złego… Izajasz pisał „Wesel się… Oto twój król przychodzi do ciebie, sprawiedliwy on i zwycięski, łagodny jedzie na ośle, oślęciu, źrebięciu oślicy”.

Tak Panie Jezu ja dla Ciebie wszystko!!! Rzucam przed Tobą gałązki z palmy. Rzucam moje ego, ochotę bycia ważnym, majętnym, podziwianym. Będę służył innym jak Ty nie pamiętając o sobie! Wyśpiewam Ci miłość, chwałę!!! HOSANNA!!! Obiecuje, że… że nie będę pił ani palił do 18-stki… obiecuję, że na Mszę będę chodził co niedziele albo nawet częściej!!! Będę… będę żył jak Ty chcesz i bronił będę Ciebie gdy będą się śmiać koledzy w szkole. Ja do tego nie dopuszczę!!! Zawsze będę bronił dzieci, które są już w mamusiach. I nigdy nie pozwolę Ciebie skrzywdzić w drugim człowieku. Hosanna Panie Jezus, nie przeklnę swojej żony. I będę uczciwa wobec męża.
Panie Jezu dla Ciebie wszystko... Piękna dziś niedziela !!!

Kocham Cię… naiwny Panie Jezu…
ODPOWIEDZ